oppd_zz

Oppdrett av fisk rundt om på kysten skaper store ringvirkninger. Bygde-Norge tar også del i dette i høyeste grad. HG Oppdrettservice på Vevang er en stor bedrift som leverer og har service på enorme mengder nøter.80 prosent av beskjeftigelsen er inne oppdrett, resten er garnbruk til fiskeflåten. Neste år fyller bedriften 25 år. Det er hele 20 ansatte i dette notbruket i Eide.


oppd_1
, Helge Sporsheim har arbeidet ved HG Oppdrettservice i 7 år, og de har service på store mengder fra Hitra i Trøndelag og langt nede i Sogn.

oppd_2
Dette er en not som brukes for å fange fisken oppe i merdene. De svarte lukene er til for at småfisken kan slippe å bli tatt med opp.

oppd_3
Fra monteringshallen der det var fullt kjør da vi var innom.

oppd_4
Linda Hansgaard ved en slags kraftig tråklemaskin for notlin.

oppd_5
Hege Krakeli Smørholm trives på arbeidsplassen her på Vevang.
oppdr_12_hg

Godt humør preger arbeidstokken ved HG. Oppdrettservice. Fra venstre ser vi her Astrid Austigard, Idar Iversen, Jenelyn Iversen, Frank Roaldsøy (bak med briller), Ruchira Saenchat, Robert Gaustadnes, Mirasol Smørholm, Sigmund Smørholm, Marilyn Årsbog, Mary Gaustadnes, Ole Magne Hundhammer og Gøran Årsbog, som står bak Steinar Smørholm. (Foto: HG Oppdrettservice A/S)