mid_zz


MALO 43: KONTRAKT OM BYGGING AV NY SJARK – STØRSTE HITTL

Jemar Norpower AS, som bygger de velrenommerte Malo-sjarkene, har inngått kontrakt med Kyrre Reinholdtsen fra Vesterålen om bygging av en 43ft Malo-sjark. Dette vil bli den største Malo-sjarken som er bygd. Lengde er 12,99 meter, og båten er ca 4,4 meter bred. Skroget er bygd i samme skrogform som ”Gina Marie”, en 38ft Malo-sjark bygget i 2002.

Båten skal ha tre fullisolerte enmannslugarer med bysse og sittegruppe oppe i styrhuset. Lasterommet blir på over 25 kubikk.  Båten skal utrustes for fiske med line, men kan rigges for andre driftskombinasjoner. Fremdriftsanlegget skal bestå av en 405HK Cummins dieselmotor med Nogva gir og vribart propelanlegg.

Skroget er allerede ferdig bygd på Silver Plast, Jemar Norpower sin søsterbedrift på Midsund. Også øvrig plastarbeid vil bli gjort hos denne tradisjonsrike plastbåtprodusenten, mens motor og øvrig utrustning vil bli montert ved Jemar Norpower AS sitt anlegg i Kristiansund.

Overlevering av ferdig båt skal skje ved fiskerimessa i Trondheim i august 2012.
nid_1
Kyrre Reinholdtsen fra Myre i Vesterålen har bestilt denne 43 fots sjarken som er under bygging i Silver Viking Plast i Midsund.  Bedriften ble kjøpt opp av Jemar Norpower i sommer.(Foto: Jemar Norpower)
mid_2
Ellers er elementene til nybygget på Sørholmen ankommet.
mid_3
Det er Grytnes i Sunndal som har produsert elementene. Waage Transport har transportert de til byen. Nybygget blir p 6 etasjer langs den steile bergveggen her. Man tar sikte på å legge én etasje i uka framover sier bedriftsleder Johannes Ersnes til BN.