Redningshelikopter fra Ørlandet har reddet en sterkt nedkjølt mann etter forlis ved Kvitholmen fyr tidlig søndag. Han var på vei med sjark fra Bud til Hitra da han grunnstøtte på noen fall og sank ved fyrstasjonen. Redningsskøyte og helikopter ble varslet, der "Sundt Flyer" gikk fra Kristiansund klokken ved 07:30 tiden etter alarmering.Mannen skal ha kommet seg opp på et skjær, men falt i sjøen og ble reddet av helikopteret i siste liten.
kvitholm s
Det var i dette området ved Kvitholmen at sjarken med en mann gikk på grunn og sank i morges. Mannen rakk å angi sted på radio eller telefon før sjarken sank, og ble reddet av Seakingen i nedkjølt tilstand en tid senere.
kvitholm 2
Redningsskøyta "Sundt Flyer" var på stedet 08:20. Da hadde Seakingen fra ørlandet funnet mannen i sjøen sør for Kvitholmen ved noen undervannsskjær. Mannen var kald, men det skal ha gått bra opplyser mannskapet på redningsskøyta til Brunsvikanet. Han er bragt til sykehuset i Kristiansund for sjekk.
vol
Her er båten som forliste. Det er en 28 fots sjark med 30 hk diesel. Mannen hadde kjøpt den sør på kysten og var på vei til hjemstedet på Hitra da havariet skjedde. Båten er sunket på Hustadvika. (Foto: Privat)