Det er rene klondyke-stemningen nordpå utenfor Lofoten hvor enorme mengder sild er på vei sørover etter hvert for å gyte på feltene på Mørekysten. Enkelte ringnotbåter har på 8 dager fisket sild tilsvarende over 100.000,- kroner på hver av mannskapet. Resultatet de fire første dagene av 2012 ble 8800 tonn .Sammen med silda følger stor torsk som ofte er å få utenfor moloen på enkelte av fiskeværene så tett opp i land at fiskere aldri har sett slikt før. Sildeflåten følger med sørover til gytefeltene, så det blir vel "båtsomt" i Kristiansund etter hvert.
sild bn
Sildemengdene nordpå er på høyde med 1950 tallet. Her maleri med notbåter fra den tiden. Det er lukrativt å være med ringnotbåt i disse dager. 100.000,- på 8 dager i pengeboka blir til salt i suppa.
sild 1
Et vanlig syn utafor Karihola om dagen. Fiskebåter på vei sørover med fangst. 6 kroner pr. kilo for sild er litt av en pris. Her "Sævikson" av Fosnavåg. (Arkiv)
sildakongen 2
Sikkert gode nyheter om dagen for Sildakongen Arvid Otto Mörch. Her fra en sildaturné i nordmørsbyen ved tidligere anledning.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her