Av Wenche Horne

Flere  lokalhistoriske fotogodbiter  fra krigstiden i Brunsvika har Bjørn Ove Angvik framskaffet på forskjellig vis den siste tiden. Denne gangen er et bilder fra områdene ved Fladvadgården i Brunsvikveien, der det både er fotografier fra støping av bunkere og legging av piggtrådsperringer i området. Spesielt ett bilde var motivet lett kjennbart. Tyske soldater med en panservernkanon som har øvelse ut mot bukta som soldatkompiser fra Tyskland eller Østerrike  har tatt bilde av . I hans samling anskaffet siden 1980 finnes et unikt fotomateriale anskaffet i Tyskland og ellers gjennom bekjentskaper i hele Europa/ Norge.
solbjoer
Bildet viser tyskere med en fransk 25 mm panservernkanon og gammelbebyggelsen slik den var i 1943 nedover Brunsvikveien. -Husene på nordsiden av Brunsvika ble rekvirert i 1942. Vårt hus ble kontor, "Schreibstube 2. Kompani", og veien het Alexanderstrasse -sier Angvik. Kanonen her var lagret under metertykke murer  i bunkeren som ennå finnes på tomta til Karstein Strømsvåg i Kokkolaveien. Klart jeg måtte ha dette på veggen. På bildet Liv Solbjør på AD Design som har rammet inn fotoet. En fornøyd Boa til høyre.
ferga lokalt
Slik så det ut i denne panservernkanonstillingen i 2003. I dag har famile Arne Stokke bygd hus her. En mur fra løpegraven nedenfor til en MG stilling er tatt vare på. Oppå "Ferga" ble det kalt her i 1950 og 60 årene .