Gjenstanden her er levert inn til et lensmannskontor i Trøndelag hvor de har formidlet bilder videre til Forsvarsmuseet i Oslo som ikke kan stadfeste hva det er for noe. Det er klart at den er av tysk herkomst fra 2. verdenskrig. Videre formidling  til tysk militærmuseum i Dredsen har ikke gitt resultat det heller. Da fikk Brunsvikanett prøve å løse nøtten sier en leser vi fikk bilder og skriv fra.
vermitt
Det er en stor glassampull med gråaktiog uklar væske, ca. 20 cm lang og diameter 4 cm som ligger i et futeral av treverk, og ble funnet under rydding av et loft . Forsvarsmuseet kjenner den ikke i den tyske dokumentasjon de har fra de tyske styrker i Norge.
vermitt 2
Slik ser denne merkelige gjenstanden ut liggende med transportfuteralet av treverk. Forståelig nok ville ikke Forsvarmuseet har denne tilsendt, og et firma som jobber innen kjemiske og mikrobiologiske analyser hadde heller ikke peiling, der det ble besluttet ikke å åpne ampullen. Med bakgrunn av saken med måleinstrumenetet fra den tyske marine ble løst  for en tid tilbake, kan krigshistoriske lesere prøve seg på den her.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her