david goliath_680

david goliath_680

På kalenderen leser vi 26. januar 2012. Dette er en av de annonserte publiseringsdatoene for det nye media-alternativet Nordmørsavisa i Kristiansund og på Nordmøre.

På alle lanseringsdatoene siden første utgivelse har lokalavisen Tidens Krav kommet met et meget stort ekstrabilag med redaksjonelt stoff og en betydelig annonsemengde. Det er liten tvil om at TK her utnytter sine ressurser via A-pressen for å prøve å eliminere en mulig konkurrent i et annonsemarked de har tilnærmet monopl på.

Monopolmakten TK har i Kristiansund og noen få kommuner på Nordmøre, er i ferd med å bli meget usunn. Prisnivået på annonseringstjenester er meget høyt og bestemmes av TK selv. Skjæringspunktet for prisene bestemmes vel sannsynligvis av når det for aktørene koster litt mindre å annonsere enn annonsen gir i mersalg. Nå må noen begynne å reagere ! På sosiale media  blant annet Twitter i dag, er det flere som tar til orde for den betente situasjonen eks. 

https://twitter.com/#!/SidselSateroy/status/162466340781830144

Vi kjenner alle historien om David og Goliath. David var litt smartere og benyttet et mer hensiktsmessig våpen i slaget som felte en mye sterkere fiende. Jeg ønsker Nordmørsavisa velkommen til det lokale mediaslaget og håper de finner egnet våpen til få Goliath i knestående slik at høydeforskjellen utjevnes og mobiliteten hemmes. Da blir det konkurranse på likere vilkår.

Måten Tidens Krav, eid av A-pressen, utøver sin monopolmakt på, må da ettertrykkelig være en sak for Konkurransetilsynet ? Det er også høyst betimelig at TK får konkurranse, for å heller konsentrere seg om høyne kvaliteten på det ordinære redaksjonelle produktet enn å drive grisete konkurranseovertramp.

Hilsen en leser av brunsvika.net, som ønsker å være anonym.