Det ble en lang og innholdsrik dag for Kjell Dønheim og fruen i går i forbindelse med minnemarkeringen for at det var 100 år siden barken "Eline " av Kristiansund havarerte ved Skjellanger . Kjell Dønheim og kona hentet den russiske kurturattache på Flesland tidlig og kjørte så til Herdla. Den kirkelige delen var meget fin, der Dønheim holdt minnetalen. Etter prestens tale og mye fin musikk fremført av elever ved Askøy kulturskole ble kirkehandlingen avsluttet og vi gikk ut til minnestøtten hvor den russiske kulturattachen la ned en vakker blomsterbukett. Deretter la varaordføreren på Askøy ned krans.
herd
Her legges ned krans på minnestøtten ved Herdla kirke.(Foto fra Kjell Dønheim)

Også her ble det fremført musikk og vi sang.

Det var meget fint vær ved seremonien , kun en bris blåste og solen skinte  fra skyfri himmel. Etter dette gikk de frammøtte til menighetshuset hvor vi fikk servert både rundstykker med mye godt på samt småkaker. Det ble holde noen små taler. Blant annet av den russiske representanten som var overveldet over fremmøtet og omtanken som ble vist.
herd 3
Askøy kulturskole bidro med musikk i og utenfor Herdla kirken.(Foto fra Kjell Dønheim)

Rett ved minnesteinen over de omkomne fra "Eline" ligger det to russere som ble skutt av tyskerne i 1944. Også de fikk blomster.
Etter oppholdet i menighetshuset ble deltagene av museumsbestyreren tatt med til en hangar hvor et tysk fly som ble tatt opp fra havet på vestsiden av Sotra nå befinner seg.