Hurtigruteskipet "Nordstjernen" seiler nå siste rundtur i hurtigrutetrafikk. Den avslutter i Bergen 22 mars, og har siste anløp i Kristiansund på sydgående 21. mars. Siden MS "Nordstjernen" ble satt inn i hurtigrutetrafikk 1 mars 1956 har skipet seilt over 7,4 millioner kilometer og hatt over 100.000 havneanløp. Kristiansunderen Leif Johnsen(bosatt i Gravdal i Lofoten)  var i perioden 1973-1988 kaptein ombord på MS "Nordstjernen". Skipet vil til sommeren gjøre noen turer til Svalbard, og deretter selges. For de som ønsker å se skipet i Kristiansund siste gangen, er muligheten 21. mars kl 16.30.( Tekst: Truls Meek)
turn 1
"Nordstjernen" i fint driv forbi Klubba for en tid tilbake.

På turen nordover mot Kirkenes var det maskinskade på to strømaggregater ved Stokmarknes,  slik at skipet ble 18 timer forsinket. Ved forbiseiling av enkelte anløpshavner i Finnmark tok de inn forsinkelsen. Maskineriet ombord fra 1956 ( Burmeister & Wein Diesel) ble byttet ut med 8 syl. MAK-Diesel i 1982. Og den rusler og går ennå.
turn 2
Disse gamle hurtigrutene er norsk kystkulturhistorie av meget høy klasse. "Nordstjernen" gikk i tilegg til ruta på kysten også Shetlandsturer i perioden 1976 til 1979 noe som tok 16 timer. Bildet er fra vinteranløp i Kristiansund.
turn 3
Inger Britt Vågen fra Averøya på tur over Hustadvika med gammelsorten. Ikke tvil at dette er båt med sjel.( Foto: Wenche Horne)


Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her