-Den her tålte sannelig en trøkk,- sa skytebas Martin Langvatn fra Wenaas etter å ha fyrt av en salve boret i en bunker som kommer i veien for tilkomstveien til Dalabuktafeltet i kveld. Bunkeren er en Vf forsterket (Verstãrkt feltmãssig) og har taktykkelse på 1,2 meter. Armeringen ligger i ruter på 20 cm gjennom hele konstruksjonen. Festung Kristiansund er i god forfatning.

hein 1

Bunkertypen her var utbredt i Karihola. Den kunne tåle direkte treff av 50 kgs flybombe eller treff av 10, 5 cm granater. I går ble det boret rundt 20 hull på taket her; fra 60 cm til 1,7 meter med i sidene.

hein 2
Det har gått hardt utover borediamantkronen med all armeringen inne i betongen.

hein 6
Bunkerkomplekset her er fra 1944, skrevet i betongen av arbeidere.

hein 7

Bunkeren før sprengning. Her var det køyplass til 6 mann og egen nødutgang i veggen til venstre. Mannskapene her betjente 2 maskingeværstillinger mot Dalabukta.

hein 3

Rett etter at ladningen var gått av. Taket var like helt.

hein 4

Fra noen av hullene gikk bare trykket rett ut uten å påføre skader. Skytebas Martin Langvatn (t.v) sa han ladet relativt forsiktig, og at det må mangedobles sprengstoffmengde for å ta knekken på bunkeren. Til høyre Ola Rørvik som skal prøve med hydraulisk piggutstyr i morgen. Tyske ingeniører kunne dette her med bunkere, mente de. Dette var voldsomt solide saker.