På Sørholmen ble Jemar Norpower A/S sitt nybygg innviet i dag. Bygget er litt utradisjonelt men moderne, og er bygd helt inn i hammeren på bedriftsområdet. Fra en helller kummerlig tilværelse i diverse byggverk fra nærmest middelalderske tider, kan nå administrasjonen, ansatte og andre se fram til bedre forhold.

erjo 1

Ordfører Per Kristian Øien sa i sin hilsningstale til daglig leder Johannes Ersnes at han er imponert hva bedriften har fått til. At Ersnes er sjefen og sånn blir det ,skulle gjerne ordføreren også ha anledning til mange ganger i kommanalt styre. Det utløste selvsagt munterhet blandt gjestene.

erjo 2
Det var omvisning på de forskjellige avdelinger på bedriften. Produktene er av velkjent kvalitet, og omfatter arbeidsbåter innen oljenæringen og selvsagt også Malo-sjarkene. Det navnet tør ikke produsenten å ta vekk.

erjo 3

Øyvind Heggem holdt på å lime fast fenderlist på en båt inne i hallen. Man bruker vakum og sterkt litt fleksibelt lim. Dermed slipper man å bore hull i skroget . Og "bjøinnsterkt" er denne løsningen fikk vi høre.

erjo 4

Fra kantina i nybygget. Her holdt Johannes Ersnes status for bedriften, og den er god. Jemar Norpower er en del av Jemar Gruppen som består av :Jemar Invest AS ,Jemar AS ,Jemar Norpower AS ,Jemar Eiendom AS ,Jemar Utvikling AS ,Jemar Workboat Academy AS (ny skole og opplæring i seismikkarbeidsbåter) og Raknes Industribygg AS i Midsund .

erjo 5

Den nye "Hafenkapitän" i Kristiansund, Arnt Honstad og Kirsten Skaret fra kommunen. Bedriften roste sistnevnte som har vært velvillig og stått på for at JN skulle få bedre arbeidsvilkår på Sørholmen.

erjo 6b

Fra avdelingen som skal huse Jemar Workboat Academy A/S.

erjo 6

Her servertes bacalao og kaffe og kaker. Elin Antonsen(t.v) har 33 års fartstid sammen med Johannes Ersnes, og Anne Marit Lervik har vært med i 12 år.

erjo 11

Her nedenfor hammeren vil JN fylle ut og bygge en produksjonshall på 2500 til 3000 kvadratmeter.

erjo 17
En hemsko for utvikling av produksjonen, er denne brygga fra 1800 tallet. Den brukes stort sett til å lagre rør og stål i på 1. etasjen, men er håpløs ellers til noe bruk med dagens standard. Ny traverskran og kaiplass må også anskaffes i og med større og tyngere båtløft.

erjo 19

Her er nybygget som har kostet 17 millioner kroner. Alt er betalt, men 6 kroner og noe er vi skyldige bankforbindelsen sa Johannes Ersnes under briefingen om nybygget, noe som bevitner god økonomi i foretakene. Nybygget inneholder foruten kantine, kontorer, opplæringssenter  og trimrom.

erjo 23

Slik startet det i Sørsundet. Et lite motorverksted og båtslipp før krigen som Brødrene Malo fikk i gang. HJEMMESIDE JEMAR NORPOWER A/S