Klargjør barna for sjøen

 

I dag starter Redningsselskapets årets sommerskole for barn i Ålesund og Molde, i uke 32 på Averøy og på Kjeldsund. Her får de små vite at det er best å være klar i toppen når man skal kjøre båt.

nssr

 

Redningsselskapets sommerskoler går av stabelen denne uken og i uke 32. Tilbudet er rettet mot barn mellom 9 og 13 år og foregår på dagtid. På skolen får de lære om båtvett og sjøliv på en gøyal og praktisk måte. Ungene lærer blant annet å ro, seile og kjøre motorbåt.

 

Redningsselskapet er også i år med på kampanjen Klar for sjøen, som handler om at det er like viktig å ferdes edru til sjøs som til lands. Dette er et budskap organisasjonen gjerne vil gi videre til den nye generasjonen med båtførere.

 

- Det er viktig for oss at barna allerede fra tidlig alder lærer seg at det skal være en selvfølge at man er klar i hodet når man er på sjøen. Vi vil gjøre dette til en ryggmargsrefleks som ungene kan ta med seg resten av livet, sier Kristin Wiig Sandnes som er daglig leder i Redningsselskapet i Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelagsfylkene.

 

Klar for sjøen oppfordrer båtfolket til å holde seg edru ved roret. Gjennom sommeren vil kampanjen minne publikum på båttreff, festivaler, seilaser, sjøvettdager, en rekke andre arrangementer langs hele norskekysten, om at å være klar for sjøen er å være klar i hodet. Det er alkovettorganisasjonen AV-OG-TIL som er ansvarlige for kampanjen.

 

Se humoristisk Klar for sjøen-filmsnutt her: http://youtu.be/MvWU1RfuPis

 

- Nordmenn er generelt veldig flinke til å styre unna alkohol når de skal kjøre bil. Men vi ser at kulturen på sjøen er litt annerledes. Der er det fortsatt en del som mener det er greit å kombinere båtføring med alkohol. Dermed setter man både seg selv og andre i fare. Vi oppfordrer folk til å holde seg edru ved roret, slik at sommeren blir tryggere for alle som ferdes på sjøen, sier Kari Randen, daglig leder i AV-OG-TIL.

 

Bak Klar for sjøen står: Kongelig Norsk Båtforbund, Kongelig Norsk Seilforening, Norges Seilforbund, Sjøfartsdirektoratets Vis sjøvett, politiet, Kystvakten, Kystverket, AV-OG-TIL, Røde Kors, Redningsselskapet, Oslofjorden båteierunion og NORBOAT.

 

 

Kontaktinfo:

Kristin Wiig Sandnes

Daglig leder i Redningsselskapet i Hordaland, Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal og Trøndelagsfylkene

Mobil: 92060344

Mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.