I dag har Stavnesets Venner holdt jubileum i forbindelse med at første fyrlykt ble tent på Stavnes i 1842. Både fylkeskommunens kulturavdeling og Kystverket var representert, og det ble framført en uroppføring av sangen Stavneset fyr ved Olav Endal og Jan Gunnar Nordskag, som har skrevet sangen. Videre var sangkoret Tarrakarrain tilstede. Fyret er blitt veldig populært, og nærmere 7000 besøkende har vært registrert i turboka hittil i år. De gjør en stor jobb foreningen som steller med fyret og bygningene her.

jub 1

Mye folk her på Stavneses ved markeringen. Rundt 300 var en tur utover ble det sagt. Huset her var fyrmesterboligen fra 1953 til 1976 da fyret ble avfolket og automatisert. (Foto: Inger Øksenvåg Røsand)

jub 2

Her gikk siste fyrvokter Hansen ut for siste gang i 1976. Det var et styr å få ungene på skole på Bremsnes herfra i  uvær og snø selv om det kom en smal mopedvei i 1950 årene. Noen ganger måtte barna overnatte hos venner inne i Futsetra .

jub 3

Inger Helene Aasen i Stavnesets Venner var fornøyd etter dagens markering på fyret.

jub 4

Etter at besøkende var gått heim, ble det samling i fyrmesterboligen med sodd og bakkels og ikke minst noen gode historier.

jub 5

Lynghaug Bedehus er da vel ikke 300 meter videre opp bakken i Futsætra ? Det ligger i motsatt retning.