Stein og mineralsamlingen til Harald Kvarsvik og Berit Engvik på Bremsnes er mildelst talt imponerende. Her finnes norges mest komplette samling, innsamlet fra Norge og mange andre land fra 1980. Det er helt utrolig hvor mange typer stein og annet materiale som er skapt ved jordas fødsel.

hara 1

Harald Kvarsvik og Berit Engvik driver Best bensinstasjon på Bremsnes. I bakrommene er en fantasisk samling av stein og mineraler fra Skandinavia , Europa, Sør og Nordamerika samt  Østeuropa. En hobby som Harald begynte me di 1980. Neste tur går til Afrika forteller de til Brunsvikanet.

hara 2

Det er noen veldig sjeldne krystaller som er funnet. Noen har i samlingen er verd 5 sifrede beløp.

hara 3

Under sprengningen i fjell på Krifastanlegget 1989-1992 kom det fram noen helt spesielle mineraler som Harald Kvarsvik søkte seg fram til.

hara 12

Her ferie for Kvarsvik i alle år under leting etter steiner av forskjellige slag. Samboeren er også like interessert og er med på slike utflukter. (Foto: Privat)

hara 4

På "vintra" har Kvarsvik en annen hobby, kunstdreiing av forskjellige treslag fra den nordmørske natur. Dette startet han med i 2010, og vi trodde først det var porselen det dreide seg om...men det var altså rogn og annet trevirke, fargelagt og lakkert . Faktisk har han laget en gjenstand til et større historisk kloster i Itallia som hadde fått ødelagt en slags kalk.