Kulturminedagen, der temaet var møteplasser ble markert på Kvernes Gamle Bygdemuseum ved vandring og informasjon om veiene prost og første ordfører på Averøy Holtermann fikk bygd fra Kvernes og på innersia i 1841.

damma 1

Alf Marius Røsand fra Kvernes Gamle Bygdemuseum ytterst til høyre ledet folk nedover Holtermannveien bygd 1841.

damma 2

På denne sletten ønsker museet på Kvernes å gjennomføre scanning fra fly for å se om den inneholder steinsetninger under jorda fra rundt Olav Kyrres tid ( 1050-1093). Han skal ha hatt bosetning i Kvernes som forlengst er neddyrket.

damma 3

Forøvrig har Kvernes Gamle Bygdemuseum fått ny leder. Anne Helle Skifjeld ( t.v) er en frisk pust inn i museet, og som ønsker at flere ungdommer blir interessert i historie. Hun ønsker gjerne innspill fra lokalbefolkningen om ting som museet skal drive med. Dagny Andersen til høyre.

damma 4

Fra serveringen i museet søndag ettermiddag.

damma 6

På slutten av dagen var det en liten auksjon over gamle ting i fangst og fiskeavdelingen. Her var et gammelt hjul av en rokk som gikk fort unna.

damma 7

Fra dagens prestebolig på Kvernes der presten Carina Møller bor i dag. Huset er fra 1905. Borgerstua til venstre. Det har tidligere stått eldre prestebolig her, men den ble i sin tid revet grunnet manglende vedlikehold.