I forbindelse med den framtidige saneringen av de gamle bryggene i Storskarven, er det dukket opp en masse skriblerier på veggene som kanskje forsvinner med tid og stunder. Arbeidsfolk har skrevet på veggene her fra 1870 tallet og opp gjennom tidene, og noen tegninger er også av skip som det har vært vanskelig å komme til bunns i.
teg foer
Det er i disse gamle bryggene som har vært brukt til klippfiskproduksjon på Gjeldnes-bergene i Brunsvika at skribleriene fortsatt er godt synlige og som stammer helt ned fra 1874.
teg 1
Denne "Løvenskjold" har vakt hodebry. Kjell Dønheim , som har skrevet boken Kristiansund på de 7 hav, har ikke funnet noen norsk utgave av skipet. Kanskje det er fantasiskip, eller at den er fra et annet land ? Det har vært interessant å komme til bunns i.
teg 2
Fredrik Smistad den 18. mai 1878 står det tydelig på veggen her.
teg 3
Navn og Bilbau-stempel. Tydelig hvor endel av klippfisken fra Brunsvika havnet.
teg 4
Her mulig tegning av et annet skip skrevet i 1878. Norsk flagg ser det ut som.  Den her kan skipshistorikerne bryne seg på.
teg 5
Inskripsjonene favner over en lang tidsepoke. Karl Kämpe arbeidet på Berserk Fabrikker etter/under(?) krigen, og Berserk hadde også skofabrikk i disse bryggene i Brunsvika etter bybrannen i 1940.
teg 6
I 1911 er dette skrevet, men vi klarer ikke å tyde hvilket budskap dette er,
teg 12 1
Her er den gamle veggen som er nærmere 140 år gammel. Noe å tatt forsiktig ned og plassert i Klippfiskbrygga på andre siden av bukta slik at det ble tatt vare på ? Det er vel fullt mulig.