Vi har funnet fram noen bilder fra før i tiden slik som sykehusutviklingen har vært her i byen.
haus 4
Maleri fra 1910 som viser det første sykehuset i Kristiansund i Fiskergata på Innlandet.( Henger på Sykehuset)
haus 1910
Her fra Innlandet der dette huset fra 1834 var første sykestue i Kristiansund. (Foto: Norsk Folkemuseum)
haus 1
I 1899 kom nytt sykehus i området mot dagens Batteriveien med betegnelsen Christiansund´s Sygestue og Epedemiafdeling etter at Innlandssykehuset var blitt avlegs og for lite. Knudtzon-familen var sterkt inne i bildet for å få bygd dette. (Foto: Årbok Nordmøre Historielag)
haus 2
Større ombygginger skjedde rundt 1917, og her er Lasarettet som ble stående i mange år selv etter at det var kommet nytt sykehus i 1956. Bygget ble revet i 1980.( Foto: Nordmøre Historielag årbok)
haus 3
Så kom ideen om et nytt tilbygg i Kristiansund til det gamle fra 1899, men dette ble stoppet av tyske myndigheter i 1942, selv om alle formelle forhold var i orden, sammen med finansieringen, samt godkjenning fra Justisministeren i Quislings regjering Riisnæs, ble planene likevel stoppet i det tyske  Rikskommisariatet.
haus 7
Tyskerne hadde sitt eget sykehus her i Karihola,det såkalte Krankenrevier. I tillegg hadde de et stort bombesikret sykehus inne i fjellet i Laksvågen, der det stod store barakker med operasjonsutstyr o.a . "Hauptverbandplatz Kristiansund" var betegnelsen der. Faktisk hadde den tyske marinelegen i Karihola, Dr. Heinz Brettauer kontor i Jorfaldgården, der også innbyggere i byen kunne stikke innom hvis det var noe.
haus 10
Bilde av sykehuset 6 år etter at det var innviet i 1956.(Foto: Widerøe Flyselskap)

Etter krigen ble det raskt klart at et nytt sykehus var nødvendig , og i juni 1951 legges han frem en plan for et bygg i 3 og 4 etasjer på 1600m2 grunnflate bygd inntil den gamle hovedbygningen. 1. byggetrinn av tilbygget stod ferdig i 1956. I 1974 kunne daværende fylkesmann Kåre Ellingsgård fortelle at utvidelsen av sykehuset vil bli oppført i perioden 1983 til 1986. Flere ideer om plassering dukker opp, men på høsten skriver Helsedirektøren i et brev til fylket at tomten hvor det gamle sykehuset er lokalisert er stort nok for det nye. Det gamle vil da bli revet. Plannemda gikk omsider inn for denne løsningen, og den ble vedtatt i fylkestinget i slutten av november 1975. Plantegningene for det nye sykehuset ble presentert for første gang i april 1976, og i 1980 ble det gamle sykehuset fra 1899 revet. Det nye nåværende sykehuset her i Kristiansund ble innviet 6. oktober 1986, av Kronprinsesse Sonja.
haus 9
"Sykevogn" foran Lasarettet i 1945. Vogna er reddet, og er å se på Brannmuseet i Kristiansund( Foto: Nordmøre Museum )