Fiskefórfabrikken Skretting satser stort på fabrikkområdet i Kristvika. Det er store arbeider på gang med ny produksjonslinje der også lokale entrepenører er involvert. Skretting eies av nederlandske interesser, og det satses nærmere 30 millioner Euro ( over 210 mill) på Averøya ved utvidelsen. Flere ansatte blir det nok bruk for etter hvert også. Det arbeider rundt 95 her nå. Skretting åpnet produksjon på Averøya i 1983, der fabrikken ble oppgradert for 200 millioner i 2008.
ch 1
Fra påbyggingen av Skretting som ved ferdigstillelse har satses over en halv milliard de siste årene. Produsenten av fiskefór er markedsledende .
ch 2
Flere lokale firma fra distriktet har oppdrag i Kristvika. Her en kranbil med base i byen.
ch 3

Store dimensjoner på utstyret som settes på plass. Produksjonen sies å bli økt noe, og en ytterligere bemanning på over 10 mann blir det ifølge arbeidere vi har snakket med.
ch 4
Fabrikkpipa her blir rene berømmelige "krittpipa funnet i sjøen" fra flaskesaken i sammenligning hva som kommer. Det sies at på vårparten kommer en pipe til å rage 153 meter fra grunnplan her. Pipa på bildet er 68 meter. En voldsom kran ankommer til arbeidet og som koster flesk å anvende. 153 meter er sannsynlig den høyeste pipa noensinne på Nordmøre. Til sammenligning er Varden i Kristiansund 108 m.o.h. Røsandberget like ved er 171 m.o.h.