Det er storalarm fra Njordfeltet 130 km nordvest av Kristiansund etter at en anker har slått hull i en av flytepongtongene på det store flotellet "Superior". 5 helikoptere er omdirigert til plattformen som har 374 mann ombord. Det er Statoil som er operatør på feltet, og hele organisasjonen er satt i alarmberedskap.Flotellet har plass til 440 mannskaper.


njord 3
Flotellet " Superior" på Njordfeltet. Et anker har skadet en pongtong, og det er ikke oversikt hvor mye vann som er kommet inn. Det er sterk vind og 16 meter høye bølger ute på feltet.
njord 1
Posisjonen på flotellet ute i havet. Dette er 130 km nordnordvest for Kristiansund. Plattformen skal slepes til Kristiansund når været blir bedre. Det er ventet avtagende vind fra nordøst det nærmeste døgnet.
njord 2
Også Heidrun heilikopteret er scramblet, og flere er omdirigert til Njordfeltet.
njord 7
Et anker skal ha skadet en av oppdriftspongtongene på det store flotellet. Om det er egne ankere eller under buksering av ankerhåndteringsfartøy er ikke kjent.
njord 78
Rica Hotell i Kristiansund der varslet. Rica er et beredskapshotell i tilfelle det blir behov for evakuering fra feltene og det blir behov for innkvartering av større mannskap. Her fra 2007 der hotellet ble brukt til evakueringshotell under en større brann.
DSC01751
Helikoter er ventet inn med evakuerte kl 12. Et stort pressekorps er samlet på Kvernberget helikopterterminal.
flaot
Hektisk aktivitet fra/ til  land og ut til plattformen rett før klokken 12.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her