Averøy Historielag er en aktiv gruppe innen kultur på Averøy. Laget har rundt 20 medlemmer, og det var møte i dag på Kvernes gamle bygdemuseum. Nå er tiden inne til å gi ut årboka.
ahs 1
Formann er Arne Jakob Dahlen (t.v) Videre Arne Vikene, Ivar Nedal og Jan Helseth. Til høyre Henrik Meek.Det er mye som blir diskutert på et slikt møte; det spenner fra historie til andre ting som har hendt i kommunen.
ahs 2
Ole Kvernes (t.h) diskuterer et gammelt bilde fra fiskeværet Røeggen som er kommet fram fra en eller annen bortgjemt og glemt album. Til venstre Olav Skarset.
ahs 3
Alf Marius Røsand var selvsagt her like selvsagt som storsamler Helge Hoel ( t.h.) Han har mye rart innen bilder og dokumentverdenen. Orginaldokumenter fra diverse familier innen klippfiskadelen i Kristiansund på tidlig 1800 tall finnes blandt annet i hans samling.ahs 4
Ute i gangen på Kvernes gamle bygdemuseum står en gammel stor kobberkjele som har stått der lenge. Brunsvikanet fant tilfeldigvis å se etter merker, og der stod stemplet på håndtaket. Det blir en gåte å løser hvem blikkenslageren her var.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her