Vegdirektoratet innfører nå et EU-godkjenningsdirektiv (2007/46) som vil gjøre det umulig å løfte løpeakselen på en lastebil når hastigheten er over 30 km/t, når drivakslingens akseltrykk vil overstige maksimal registrert vekt.
Dette vil svekke fremkommeligheten til vogntog i betydelig grad, da den drivende akslings vekt blir for lav i forhold til den vekt den totalt skal trekke, framhever sjåførene av slike kjøretøyer. Med for lav vekt på drivende hjul vil det heller ikke hjelpe å legge på kjetting. Den vil da bare grave seg ned i veidekket. Dette gjør seg da spesielt gjeldende i de bratte bakkene vi har i Norge. I kombinasjon med manglende vintervedlikehold vil dette direktivet skape kaos på norske veier.
vognboggi
EU direktiv vil forby løft av aksel utløser rabalder blandt norske sjåfører. Reaksjonene er mange ifølge diverse underskriftkampanjer. Her for eksempel:
Som forhenværende fører av I hovedsak semitrailer, samt andre tunge kjøretøy, og med den erfaringen jeg har opparbeidet meg med bruk av blant annet boggi-løft på disse nevnte kjøretøy, er det bare å konkludere med at dette direktivet er et utslag av byråkratisk uvitende galskap! Nå må byråkratene begynne å se litt lenger enn bare så vidt bortenfor kaffekoppen på kontorpulten deres! Hmmfff!  
Nei la Østblokk sjåføra ta over all transport i Norge, for de har uansett verken boggi dekk eller kjetting. Tror myndigheta bør bli med ett vogntog på 50 tonn over fjellene her i Norge, så de kansje skjønner.Det å løfte boggi`n noen 100 meter skulle ikke gjøre noe særlig skade skulle en tru.