Det ble arrangert Humanistisk Navnefest i Festiviteten 17.november 2012. Navnefesten markerer en av livets store begivenheter, i første rekke handler det om å feire at et barn er født og har fått sitt eget navn, en identitet og å ønske barnet velkommen til verden.

Festiviteten var rigget og pyntet for ni navnebarn med foreldre, og over 200 gjester. Den nyoppussede Festiviteten var en flott ramme for seremonien. Etter høytidelig innmarsj holdt Lisbeth Standal åpningstalen. Hovedtaler var Ralph Herter,  hans tale var personlig og inneholdt fine historier fra hans opplevelser som familiefar.

hum 1
Ralph Herter holdt tale i forbindelse med navnefesten.
Musikalske innslag ved Benedichte Ranheim og Bjørn Magne Langseth, Benedichtes vakre sang rørte oss med melodier som Morgensol av Marianne Borhaug, Sommerøya av Finn Kalvik og Bestevenn av Odd Nordstoga.
Det var utdeling av Navnetavler med et dikt lest til hvert barn. Foreldrene til Even Wiik Williams hadde valgt diktet «Fire år» av Jakob Sande.
hum 2
Fra utdelingen av navnetavler og opplesing av dikt for hvert barn.

Diktene ble lest opp av Bente Åsbø og Lisbeth Standal. Foreldrene til Helene Flesvig Schrøder valgte i stedet for dikt å fremføre Idas Sommervise av Astrid Lindgren. De fikk publikum med seg og det ble en fin allsang.
Navnebarn:
Michelle Holten Kummernes, foreldre Mari Gjengstø Holten og Christer Kummernes

Even Wiik Williams, foreldre Karen Wiik og Martin Marsteen Williams
Helene Flesvig Schrøder, foreldre Karen og Gaute Flesvig Schrøder
Isak Frøseth Melby, foreldre Sidsel Holm Frøseth og Ståle Melby
Luna Aaheim, foreldre Lena Birgitte Eriksen og Ingvar Aaheim
Erling Thingvold, foreldre Eva Thingvold og Tord Nygård
Emmick Sevaldsen Taknæs, foreldre Maria Sevaldsen Taknæs og Øyvind Taknæs
Vilja Hammer Rønning, foreldre Camilla Yttersian Hammer og Tarjei Skeide Rønning
Ørnulf Lundberg, foreldre Toril Skram Lundberg og Bjørnar Bøe Lundberg

  Arrangør var Human-Etisk Forbund, Kristiansund og Omegn, som takker for godt samarbeid med Kristiansund kommune og alle frivillige.I Kristiansund arrangeres Navnefest to ganger pr år, normalt mai og november. Human-Etisk Forbund er en frivillig organisasjon, og navnefestseremonien arrangeres på frivillig basis.