Det jobbes for fullt for å utvide fiskefórfabrikken til Skretting i Kristvika på Averøya. I dag ankom tyngere produksjonsutstyr som skal øke produksjonen betraktelig, men det er langt fram før alt er på plass og anlegget kan prøves. Det er rundt 95 ansatte på fabrikken, men det blir utvidet med flere når produksjonen på den nye linja vil ta til. Mulig vil det blr 15 nyansettelser. Skretting eiers av nederlandske Nutreco, og har fiskefórfabrikker en rekke steder ute i verden, og midt sommers 2013 er foreløbige planer om at oppstart av ekstra produksjonskapasitet kan startes.
laks 1
Arbeidet går for fullt med utvidelse av Skretting. Det er ikke småtterier det arbeides med. Den nye fabrikkpipa vil rage 153 meter opp i lufta mot dagens pipe som er 68 meter høy. Mange lokale firma har oppdrag på fabrikkområdet.
laks 2
Også på losse-siden blir det nyanskaffelser som skal lette arbeidet med lasting og lossing av fiskefór slik at skip ikke trenger å forhale under arbeidet.
laks 3
Skretting er markedsledende når det gjelder produksjon av fiskefór. Rundt omkring 50 tonn blir fabrikkert i timen (!). Med ny produksjonslinje kan produksjonen bli over 80 tonn i timen.

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her