På bygda er det julemarked og andre julemøter hvor enn man snur seg nå langt ut i desember. De er dyktige slik bygdefolket; de vet å samles sammen til sosiale gjøremål nå i førjulsstriden. Her litt fra Kvernes Gamle Bygdemuseum der folk møtte tallrike opp søndag.

jkk 1
Området var pyntet med lys som tok seg spesielt godt ut da mørket ség på.
jkk 2
 Qvernes Mandsangerforeningkom også til museet en tur og tok noen viser. ( Foto: Unni Westad/ mobilfoto)
jkk 3
Alf Meek og Ingunn Dahl hadde med selvlagde smykker av stein, perler og krystall. Palmeek Smykker heter verkstedet som holder til på Innersia ( Rokset)
jkk 4
Gerd Grønvik fra Kristiansund med vevde åkle og annet hun lager uti Myra i byen. Hun har mye fint hjemmelaget til jul, så det var bare å komme i Kruttstien 3 for å se forteller hun til BN.
jkk 5
Merete Bratsberg Aae var ute med hefte som ungdommer fra mange land hadde skrevet i forbindelse med en kulturutveksling støttet av EU.
jkk 6
Fra den gamle butikken "Kåre-bua" der f.v Olaf Bae, Lais (?) og de små Elinette og Anne Julie, videre Anne Lise Tømmervåg og Romina Cecilia. Helt speisell butikk med vareemballasje man knapt trodde fantes mer.
jkk 7
Mye god mat ble solgt til de mange frammøtte. Her Erling Myrnes som henter risengrynsgraut.
jkk 8
Det var laget til juleverksed for de minste. Unni Westad viser Frida (midten) og Vilma begge 5 år litt småteknikk.
jkk 9
BN redaktør Wenche fikk tidlig tak i averøysk julebrød med "rossinæ".
jkk 10
" Utfær nåvæ" var det mulighet for barna å kjøre hest og vogn.
jkk 11
Oppe i en av gammelhusene hadde utstillere fra byen Jekabpils i Latvia håndarbeider med seg for salg. I midten Merete Bratsberg Aae som handlet seg ny veske av jentene.
jkk 12
Disse har stått på for å få Julemarkedet vel i havn, og det er ikke lite akkurat. F.v. museumsleder Anne Helle Skifjeld, Siri Tøvik og Unni Westad. Bra jobba!