Den tyske ubåten U 864 utenfor Fedje på Vestlandet skal nok en gang undersøkes. Ubåten var på vet fra Tyskland til Japan med byggetegninger og deler til de nyeste prototyper jetmotorer fra Messerschmidt og 65 tonn kvikksølv fordelt på 1875 stålflasker. Det er dette kvikksølvet befolkningen og fiskerne vil ha fjernet fra sjøbunnen. det har vært vurdert å heve vraket, men også tildekking av store mengder betong har også vært på tale. I mange år har befolkningen og fiskeriinteresser samt miljøvernorganisasjoner vært opptatt med denne saken. Ennå er ikke det tatt stilling hva som skal skje med ubåtvraket. Ubåten ble funnet i 2003.
hms vent 2
På 150 meters dyp ligger U 864 med kvikksølvlasten ombord. Nå skal den undersøkes på nytt av Kystverket. ( Foto: Kystverket/ Geoconsult)
Ubåten var på spesialoppdrag med deler til våpenproduksjon og skulle helt til Japan. meldingene ble snappet opp, og britene la en ubåt på lur i leia på Vestlandet. U 864 ankom Bergen 5. februar 1945, og ble smådakdet av et bombeangrep på Bergen den 12. desember. På dato 9 .februar ble den skutt i senk med torpedoer fra den britiske ubåten " Venturer" og alle 73 mannskaper omkom. Således er ubåten, som ligger i to deler på bunnen også en krigsgrav.
hms vent
Det var HMS "Venturer", bygd 1943 som torpederte den tyske U 864 utenfior Fedje. Det var første kjente situasjon at en neddykket ubåt traff en annen ubåt som også gikk neddykket.