Info fra Nordic Light: Nordic Light endrer de programpostene under årets festival der representanter for Hells Angels skulle delta.
Nordic Lights formål er å bruke fotografiet – den fotografiske kunsten – til å utløse debatter. Vi vil belyse samfunnsfenomen og utviklingstrekk gjennom bilder. Vi vil skape diskusjon. Marcel Lelïenhofs utstilling om Hells Angels har gjort det – lenge før den er kommet til Kristiansund. Og for Nordic Light er det fotoutstillingen som er det viktigste.Anne Lise Flavik, daglig leder i Nordic Light, avviser sterkt alle påstander om at Nordic Light støtter kriminell virksomhet. - Den aktuelle fotoutstillingen om Hells Angels er ikke et uttrykk for støtte til noe som helst, sier hun.*
devis nodic
Ingen Deivis -karra til Nordic Light har bestyrelsen fattet vedtak om.
I tillegg til bildene, er det et formål for Nordic Light å være en arena som gir rom for meningsutveksling og debatter om viktige samfunnsspørsmål og fenomener. Hells Angels er et slikt fenomen, og som kan belyses også ut over det man greier å gjøre med en fotoutstilling. Det var grunnen til at to Hells Angels medlemmer og flere av deres sterkeste kritikere ble invitert til å delta i en paneldebatt. - Vi tenkte at det skulle være takhøyde for verbal kommunikasjon rundt fenomenet Hells Angels. Det ville vært interessant å høre hva Hells Angels selv tenker om sin rolle og sin posisjon, og ikke minst slippe til de sterkt kritiske røstene som jevnlig mener noe om dem. Det kunne blitt en spennende – og sjelden – diskusjon om noe vi trenger å forstå. Så må vi konstatere at de som kunne være motvekter i en slik debatt, som politiet, justispolitikere, forskere og andre, ikke ønsker å delta i et panel der Hells Angels er med. Når ingen vil ta til motmæle, må vi endre konseptet. Skal det bli debatt, må det være motparter, det skal ikke være en ensidig talerstol for noen. Vi tar dette til etterretning og endrer derfor paneldebatten, slik at medlemmer av Hells Angels ikke deltar. Dermed utgår også det annonserte intervjuet i «Ansikt til Ansikt» med ett medlem av Hells Angels.

Nordic Light Photo Festival Kristiansund Norway