Om det var Torghallen han så etter den gamle brannmannen Arild Jørgenvåg( 89) skal være usagt, men han var en tur på byen i går og har fått tak i fersk torsk med lever og rogn. Han er ennå en sprek kar som er på nett og fotograferer og skriver litt til pressen og Historielag om gamle tider. Faktisk vurderer han å få tak i en moderne telefon som en Iphone også.
a7
Store forandringer siden Torghallens tid mente Arild Jørgenvåg foran bygningskomplekset på Torghall-tomta.

Arild Jørgenvåg var dern siste brannmann som var ansatt og som jobbet i brannvesenet under krigstiden. Han begynte i 1944, og første utrykning han var med på var til en brann i den tyske vaktbua ved Nordsundbrua på Nordlandssiden. Ellers var det mange oppdrag og brann på denne tiden. Blandt annet brann i en tysk lastebåt " Rimage" med svovelkis ved Kullkrana. Han var med på flyttingen av den midlertidige brannstasjonen i Christies gate som ble opprettet etter bybrannen til dagens stasjon som ble tatt i bruk i 1950. Jørgenvåg arbeidet i Kristiansund Brannvesen fra 1944 til han gikk av med pensjon i 1988. Han bor sammen med samboer på Averøya, og var tunnelmotstander der han ofte hadde innspill i pressen om å velge bru til Averøya foran tunnel. 
a7 no 2
Arild Jørgenvåg, A7 som han også ble kalt blandt mannskapene i kjent positur på brannvakta i 1988.  A7 kom delvis av andre mannskapers feiltolkning av merkingen av eggene han hadde i kjøleskapet på vakta. J en så ut som et sjutall var mange sikker på. Det var mye moro rundt akkurat all den merkingen der.