I kveld på den internasjonale kvinnedagen 8. mars  er jubileumsåret for stemmerett for kvinner i Norge,  innført 1913 , markert på Gamle Kvernes Bygdemuseum på Averøya. Mange hadde tatt turen hit, der det både var tale av ordfører Ann Kristin Sørvik og mat og underholdning. Det blir flere markeringer i løpet av 2013 får vi vite av de som stod bak .
8m a
Ordfører i Averøy Ann Kristin Sørvik holdt en tale i samband med markeringen der hun spesielt kom inn på fiskerkvinnene i øyriket og hva de har utrettet opp gjennom årene fra 1913. Til venstre Ingrid Rangønes og til høyre Wenke Greve.
8 m b
Museumsleder Anne Skifjeld (t.v) og forfatter Brit Bildøen som presenterte en bok hun har skrevet om kvinnesaken ( 2009)
ahistori
Averøy Historielag hadde rigget til storskjem der folk kunne beskue kvinner i klippfiskarbeid. På bildet filmopptak fra Nergata/ Nessabergan på Nordlandet i Kristiansund på 1920 tallet.

8 mk c
Gruppa MUG , musikere uten grenser underholdt med fin passe høy musikk i mange sjangere.
8 m d

Anita og Arne Fjeldstad dro opp en stilig tango til toner av den verdenskjente La Cumparsita melodien.( Videosnutt under)