De som driver sjarkfiske fra Averøy begynner å dra på årene. Unntaket kan være Øyvind Smenes ( 27) fra Smeneset på Kårvåg som brente alle bruer og startet for seg selv i fjor. Brunsvikanett var en tur bortom  sjarken fredag da Øyvind holdt på å røkte garn på Låvøyfjorden i finværet.
gar 1
Sjarken "Nybrott" og Øyvind Smenes i ferd med å dra garn innenfor Atlanterhavsveien. Båten kjøpte han i fjor ute på Bud, og har kostet på mye utstyr som letner arbeidet ombord. 
gar 2
Bare den hydrauliske garnblokka her kostet rundt 100.000,- kroner. Ellers synes han fiskseryrket er befriende. Ingen kjeft å få om man kommer litt for sent er bare herlig, sier Øyvind. Man kan sette seg i lugaren og ta litt mat og drive litt på fjorden, men det er harde tak når det er sterk kuling og garnene skal røktes.
gar 3
Når slike sværinger kommer over rekka og garndragerblokka er det lov å smile litt. Han sier at det i vinter har vært bra fiske. Enkelte dager har han fått 600 kilo på garnene. Stor torsk kom i svære klaser opp . Han fisker også sei litt lenger inn i Kornstradfjorden. 
gar 4
Mye rart kommer opp fra fjordbunnen. Foruten de vanligste fiskeslag som torsk, hyse, lyr sei og flyndrer kom denne karen opp i da. En sjøkreps fra 40-50 meters dyp. Det er fine dager på sjøen når det er slikt vær som i dag. ( video under)