I disse dager foregår en større oljevernøvelse utenfor kysten. "Nautilus" er øvelsen kalt, og den inngår i Norske Shell sine planer hvis noe skal skje ute på feltene og inne ved kysten.  Øvelsen inneholder trening for stab, akutt håndtering på åpent hav, opprensking innen ved land der utvalgene som er opprettet deltar. Flere skip, blandt annet fiskebåter er hyret inn i forbindelse med øvelsen som foregår fra Draugenfeltet -Kristiansund og nordover kysten til Helgeland. Et 10 talls fiskebåter er med, og det blir brukt droner med kamera for å overvåke utviklingen på sjøen.
nau 2
Også bekjempelse av oljesøl i strandsonen er med i planene for øvelsene. Her fra en Tjeldbergodden der mannskaper fra Aure Brannvesen og Nordmøre Interkommunale utvalg mot akuttforurensing ( NIUA) hadde en tilsvarende øvelse for en tid siden. ( Foto. Brunsvikanet)
nau
Som vanlig vil det bli satt ut lenser. I norske farvann har det ikke vært utslipp fra oljevirksomheten som har nådd land. Siste alvorlige utslipp var på ULA feltet som drives av BP i september 2012. 
nau 3
"Gularøy" fra Averøya har blandt flere vært med siden lørdag. De har vært med på Talgsjøen med oljelenser og vært ute på Haltenbanken og vært vaktbåt på en posisjon der ute i havet.