Blir det Vestbase som overtar arealene etter den nedlagte Biowood-fabrikken i Smevågen på Averøya ? Det snakkes om det i forretningskretser på Averøya. Ledelsen i Averøy kommune sier til Brunsvikanet at eierne av Biowood arbeider med å få aktører inn for å videreføre pelletsproduksjonen; det er helt nytt produksjonsutstyr og anlegg her som kostet over 500 millioner kroner. Kommunen kunne ikke si om Vestbase har hatt kontakt med eierne om overtagelse av anlegget. Vi lyktes ikke fredag å få kontakt med eiendomsavdelingen på Vestbase for å få en redegjørelse om eventuelle planer.
biw
Blir det Vestbase som sikrer seg områdene etter Biowood ? Ifølge kilder på Averøya har det vært snakk om dette en stund. Anlegget totalt er på 350 mål som tilsvarer rundt 49 fotballbaner.Biowood Norge har opprettholdt en mindre organisasjon som skal viderføre salgsarbeidet og vedlikeholde produksjonsanlegg og eiendom. I denne sammenheng ser man på muligheten til alternativt bruk av eiendommen ifølge websidene til Biowood. ( Foto: Tom E. Felberg)
biw 2
En av norges lengste dypvannskaier er bygd her i forbindelse med Biowood-fabrikken.  Den 240 meter lang og 12,3 meters dybde utenfor . 1. februar 2013 ble all produksjon stanset i fabrikken her i Smevågen.( Foto: Jonny Røsand)