Da er det blitt for grunt for enkelte skip ved kaia ved Havneterminalen . Denne uka har det store seismikkskipet "Artic Explorer" berørt en grunne 30 meter ut fra kaia på Devoldholmen. Grunna er avmerket på nyere sjøkart med 7 meters dybde. Seismikkskipet stikker 8,5 meter dypt. Det var da det skulle gå fra kai at det gikk på grunn. Abyss A/S med undervannsrobot bekrefter at de har hatt oppdrag grunnet berøringen. 
ax 1
Det var da denne "Artic Explorer" skulle forlate kaia i uka som gikk at den berørte grunnen. Etter det vi vet hadde den nylig bunkret full opp med drivstoff. 
ax 2
Her er grunnen utafor kaia. Etter det vi vet har ingen andre skip vært nedpå her. Et resultat av grunnstøtingen kan vel bli å sprenge den ned, men noe eksakt om det kjenner vi ikke til.
ax 3

"Artic Explorer" er gått fra byen. Om det er skader undervanns er ikke kjent.
ax 12ms

Det var Abyss undervannsfirma med ROV utstyr som besiktiget skipsbunnen på seismikkskipet. Dybden ble målt til 7,5 meter etter det vi kjenner til.
ax 67 m launcher
Kanskje bare det har vært flaks at ikke andre skip har berørt denne grunnen. Når det er fjære sjø, kan det være ytterst små marginer ved slik liten dybde. Her "Mærsk Launcher" som ofte har ligget på denne kaia.