I kveld var det mimrekveld i Vevang grendahus, og riktig mange hadde tatt turen hit for å høre om gamle dager, se på bilder fra svunnen tid og utveksle ting de hadde på hjertet.
gre 1

83 åringen Karsten Lyngstadås er en historiebok hvor smådetaljer huskes fra langt tilbake i tid. Til venstre Odd Arne Halaas og Liv Jorid Smørholm som var pådriver for å ordne med en slik kveld. For Lyngstadås er byen Kristiansund, og han sa med glimt i øyet han ville flytte på Skarvøya eller Hulvågøyene hvis Vevang ble innlemmet i Romsdal / Fraæna/ Molde. 
gre 2
Det var stor interesse fra bygdefolket, og riktiog mange møtte opp.
gre 3
Fiske og fangst har alltid stått sterkt i bygda, så " Hvor er sjarken din Edvard" horte hjemme her spilt og sunget av trekkspilltrubaduren Odd Arne Halaas.
gre 4
Mye rart dukker opp fra hus og heim. Her en komplett 88 mm granat fra det tyske hærkystbatteriet på Vevang. Denne ble gitt i gave av en mann til grendamuseet. Liv Jorid Smørholm på bildet.
gre 5
Kaker av alle slag settes på bordene for pausen. 
gre 6
Fiske og sjøfart stod sterkt i alle år blandt ungdommene, og vi tar med noen bilder som var vist fram. Her et fra 1925 ombord et dansk skip "Lillian" hvor vevangingen Hans Lyngstadås er i første rekke til venstre. 
gre 7
Fra Smørholmen i 1950 årene. Da var det klippfisktilvirkning her. Senere ble det taremottak som lever i beste velgående i 2013.
gre 8
Skarvøya for bebyggelsen ble flyttet til fastlandet var ineressant å se. Folk trodde aldri det skulle komme bilvei noen meter fra husene på de ytterste holmer her. Brygga ble mye ødelagt i Dagmarorkanen i 2011; mulig er det reperasjon på gang i disse dager.