Atlanterhavsveien Fotoklubb ble startet 20.02.2011 av en gjeng glade fotoamatører etter at vi ikke kunne finne det vi var ute etter i de eksisterende klubbene i området. I løpet av de første årene oppdaget vi at det er aktivitet, kurs og inspirasjon som skal til for å få medlemmene til å trives og møte opp. Derfor bestemte vi oss i 2012 å forsøke å blåse enda mer liv i klubben. 

elne 3

Her arrangerte klubben lykteoppsending på Atlanterhavsveien 7. august til ære for Sommerbåten. Litt forsinket grunnet styrtregn og tåke natta båten dro forbi.

Vi har det siste året fordoblet medlemstallet og går inn i 2013 med drøyt 30 aktive medlemmer - hvorav ca 1/3 er ungdomsmedlemmer. Vi har faste møter i våre klubblokaler på Torget i Elnesvågen første tirsdag hver måned kl. 18.00.  I tillegg til de faste klubbkveldene har minst en fotokveld, tur eller kurskveld pr. mnd. Tema for kurskveld/workshop varierer, og vi bruker både med interne og eksterne foredragsholdere.

 Første planlagte kurs er to kurskvelder i CEWE Fotobok med kursholder fra JapanPhoto i Trondheim. (8.+9. oktober.)
Atlanterhavsveien Fotoklubb er medlem av Norsk Selskap for Fotografi (NSFF), og våre medlemmer vil kunne nyte godt av alle medlemsfordelene der så snart medlemskontingenten til klubben er betalt. (For mer info se NSFFs hjemmeside)  I tillegg til interne kurs og utflukter er dette noe av det vi i Atlanterhavsveien Fotoklubb skal jobbe med fremover : 
·  *  Fotoutstillling i klubbens lokaler i Elnesvågen
·  *  Molde Fotomaraton (Lørdag 24. august.)
·  *  Ungdomsprosjektet ”ung møter gammel”
·  *  Deltagelse i NM i foto.
·  *  Fellestur til Nasjonalt Film- og fototreff i Elverum mai 2014
·  * Fototur til solvarme Spania høsten 2014
elne 1
Klubbens ledelse: F.v Liv Anita Hønsvik, Ketil Nyheim, leder Anita Hector, Lill Ann Malmedal og nestleder Mona Malmedal.

  ·  NSFF arrangerer hvert år Norgesmesterskap i foto. (Tidligere landskonkurransen.) Konkurransen går over to runder med innleveringsfrister 15. oktober og 15. april. Detkonkurreres i flere kategorier, og det er egen ungdomsklasse.

·  *  Inspirert av turen til  Nasjonalt Fotoreff i Trondheim har vi søkt om å arrangere Nasjonalt Film og Fototreff i Bud i 2015 - om vi får tildelt arrangementet vil 150-200 foto-og film entusiaster møtes i Bud for fire hektiske og spennende dager i månedsskiftet mai/juni 2015.

   (Hvert år i månedsskiftet mai/juni arrangerer en av medlemsklubbene i NSFF Nasjonalt Fototreff som går over fire dager. Her møtes NSFF medlemmer til foredrag, fotoutflukter, konkurranser og sosialt samvær. 
·  Utdeling av premier i NM i foto og NSFFs landsmøte sammenfaller hvert år med dette arrangementet.)

  ·  Atlanterhavsveien Fotoklubb er åpen for alle som har lyst å utvikle seg som fotograf – uavhengig av alder, forkunnskap og utstyr. Vi har medlemmer i alle nivå - fra helt nybegynner til de som har fotofaglig utdannelse. Felles for oss alle er at vi ønsker å utvikle oss som fotografer og dele den kunnskapen vi sitter inne med. Noen er VELDIG aktive, mens andre trives med å bare stikke innom av og til. Begge deler er lov - det er stor takhøyde i klubben hos oss.
elne 2
Fra klubbens nye lokaler i Elnesvågen sentrum. Her holdes åpnet på lørdager for litt kaffe og prat om fotografering.

·  Har du interesse for foto og en porsjon godt humør skal du ikke se bort i fra at du vil komme til å trives hos oss. Vi tar gjerne imot nye medlemmer!
Kontingent for 2013 for hovedmedlem er kr. 400,- pr år.
Junior (inntill fylte 20 år) & student (Inntil fylte 25 år) kr. 200,- pr år.