I kveld har det vært foredrag om den siste væreieren på Grip, Ludvig Williamsen. Jostein Iversen holdt et interessant kåseri i Skipshistorikernes lokaler  med mange fine bilder. Noen av temaene  var; Grip i privat eie, klippfiskens rolle, vårfisket med mange gjestefiskere i sjøhus og andre overnattingsplasser,
salgsplikt til væreier, værtvang, Væreierkomisjonen på Gripbesøk i 1885 og deres kommentarer om forholdene, samt kommunen kjøper Grip var på agendaen.
1922

Fiskeværet Grip rundt 1920 før moloen i indre havn ble bygd. Et merkelig samfunn der folk klorte seg fast ytterst på en holme i ville havet. Ofte opp gjennom tidene var det ulykker her, da storsjøen feide inn og over hus og naust, og der folk forsvant. Kirka på det høyeste punktet var god å ha enkelte ganger da sjøen gikk mellom husene.( Foto: Nasjonalbiblioteket)
fore 1
Jostein Iversen holder foredraget om Grip siste væreier i kveld. ( Foto: Håkon Bloch)
fore 2

Konservator på Nordmøre museum Odd Williamsen ( t.v) er faktisk i slekt med den siste væreier Ludvig Williamsen. Her i samtale med kåsøren Jostein Iversen. (Foto: Håkon Bloch)
fore 3
Loddsalg til inntekt for Skipshistorisk er det alle slike medlemskvelder. Her Åge Pedersen. det er fri adgang for alle borgere i byen på slike foredrag, og det er dette loddalget som finaniserer dette. (Foto: Håkon Bloch)