Det har vært endel innspill om denne fontenen oppe i Langveien før krigen etter at vi beskrev den forleden. Fontenen er reddet, men noen vitale deler som toppen med gutten i bronsje og rørsystemet der mangler.
fjloe
Fontenen var avbildet på postkort allerde i 1906 (?). Noen mener den bør komme til heder og verdighet igjen( Foto fra Jan Løbersli, under innlegg om saken fra Jørgen Strand.)

Fontenen i Øvreparken – en folkegave

 Fontenen som er omtalt på Brunsvika-Nytt 8.10.2013 og som før krigen sto i Øvreparken, ble i sin tid en realitet etter en kronerulling som Rudolf Dahl, den gang redaktør i avisen Express, tok initiativet til.
Fontenen var etterlyst på 1960-tallet gjennom artikler i bl. a. Romsdalsposten.
Romsdalsposten fortalte den gang om fontenes bevegelser etter bybrannen. Foreningen Kristiansunderen tok til å begynne med vare på kunstverket og dette ble oppbevart på St. Hanshaugen. Senere ble det flyttet til brannstasjonen og deretter til et skur på Hagelinanlegget.
21. juni 1969 forteller Romsdalsposten at fontenen er havnet på renholdsverkets bossplass i Hagelinveien. To dager forteller samme avis at byingeniør Arne Megaard lover å ta vare på fontenen inntil det ble bestem hva som skal gjøres med den.

Romsdalsposten følger opp med lederen ”Redd den fra skraphaugen” og inviterer formannskapet, eventuelt ordføreren, til å ta seg av saken øyeblikkelig og sørge for at fontenen blir bevart og eventuelt restaurert. Er det ikke fantasi til å finne en egnet plass for den, foreslår avisen at den i alle fall bør få sin plass på museet som et karakteristisk minne fra Kristiansund før krigen.
Jørgen Strand