Det er blitt kafédrift i Storkaia Brygge igjen etter en stund tomme lokaler. Det er nå folk fra Veiholmen som har startet opp, og fått lokalet pusset opp og inspirert av det gamle fiskeværet som er kjent langt ned til middelalderen. I eldre tider het det Weyen her, sikkert etter hollenderne som begynte å drive handel og lage kart på 15-1600 tallet.
veid
Hele veggen er et forstørret bilde av Veiholmen tatt av Georg Sverdrup rundt 1937 og er av utrolig oppløsning i forhold til størrelsen.
vei 22 451

Postkort fra Veiholmen rundt 1900. I gamle kart står det Weyen. Fiskeværet var svært utsatt til grunnet stormflo og storm. I 1901 var det er stor stormflo som ødela noe her. Det eldgamle fiskeværet Odden på Vestsmøla fikk nådestøtet den gangen. På Veiholmen kom en kjempebølge natten mellom 4. og 6. april 1938 og raserte bebyggelsen under en orkan. Bølgen var så stor at folk i ettertid tror det må ha vært noe tsunami etter jordskjelv ute i havet i tillegg til flo og uvær. Høyeste punkt på holmene her er 7-8 meter. Nå er det bygd molo mot havet som hjelper godt for de som bor her.