Trebåtbygger Hogne Danielsen i Tøvika på Averøya holder på med reperasjon av en gammel konkurranserobåt hjemmehørende i Kristiansund. Båten tilhører Ola Løvold og en kompanjong, og brukes gjerne til robåtregattaen fra byen ut til Hallarøy.
hd 1
Dette er noe av det letteste som finnes av robåt , sier trebåtbygger Hogne Danielsen i snekkerløa i Tøvika. Denne er bygd i Os ved Bergen i 1948, og er av typen som heter Oselver. Det er en lett lang konkurranserobåt uten kjøl, og veier ikke stort. Det var et par bord, et spant og litt framme i stavnen som skulle repareres. Trebåtarbeid er hobby nå forteller han. Til daglig er han å finne på Nordre Averøy Vannverk. Danielsen tok fagbrev som trebåtbygger med spesialfelt klinkbygde geitbåter i 2004 , og han har arbeidet i geitbåtmuseet i Valsøyfjorden, hos Nils Ulset i Staumsnes og Mellemværftet.
hd 2

Fine smekre detaljer i denne robåten som nå begynner å bli ferdig reparert.
hd 3

10 mm bord er vel det tynneste som finnes i noe robåt , mener Hogne Danielsen opprinnelig fra Nestun ved Bergen. Han kjøpte et gårdsbruk her i Tøvika for noen år siden, og det ble snekkerverksted av den gamle løa. Hogne har tidligere arbeidet innen journalistyrket. 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her