Torsdag kveld var det fordrag om Wilh.Wilhelsens rederi i lokalene til Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre i Loennechengården på kaia. Det var tidligere informasjonsdirektør i rederiet hans Chr. Bangsmoen som kåserte på grundig vis om historien til det verdenskjente norske rederiet. I 30 år var han ansatt der, og det skal ha vært et svært interessant møte for de som er opptatt at skipsfartens historie.
hbl 1
Bangsmoen viste på skjerm bilder fra historien. Her den første skuta i Wilhelmsen fra 1861 da det var trelast det begynte med. Senere skulle det bli veldig omfattende rederivirksomhet på alle verdens hav.( Foto: Håkon Bloch)
hbl 2

Her litt om stykkgodsbåtene. Under krigen gikk det tapt endel skip også for Wilhelmsen. ( Foto: Håkon Bloch)
hbl 3
Linjeakevitt er kjente saker innen norsk skipsfart. Disse flaskene ble fraktet på skip 12 ganger over ekvator, og skal ha vært av førstklasses kvalitet.( Foto: Håkon Bloch)
hbl 5

I Kristiansund er det stor interesse for skipsfart, og foreningen i byen gjør en stor historisk jobb med å ta vare på denne historien. I det flotte lokalet på kaia var det riktig stort oppmøte på kveldens kåseri.( Foto: Håkon Bloch)
hbl 6
Kåsøren Hans Chr. Bangsmoen (t.v) fikk overrakt et maleri av byens damptråler " Borgenes av formann Jørgen Strand på tampen av kvelden.( Foto: Håkon Bloch)