Man kan lure på om det er nok vann etter langt tids tørrvær. Vi stakk innom anlegget til Nordre Averøy vannverk ved Storvatnet på Bruhagen, og det var det fulle magasiner. Vannverket er bygd rundt 1970 etter at det ble tegnet andeler i vannverket som skulle dekke befolkningen på nordre del av øya. Fred og rent vann er det viktigste vi har i norges land. 

nord 1

Nordre Averøy vannverk tar vann inn fra den store kilden Storvatnet på 14 meters dyp. I bygget her er et sinnrikt behandlingsanlegg og pumpeutstyr opp til høydebasseng ved AK banen og et større basseng ved Røsandberget.
nord 2
Her en del av anlegget. Her finnes grovrenseanlegg for partikler ned til My størrelse, finfilter og behandling med UV-stråling. ( nederst på bildet) . Det tilsettes naturstoffer slik at vannet får riktig pH verdi, og små mengder av et stoff som forhindrer korrosjon. Rent vann blir deretter ført opp til høydebassengene.
nord 3

Hogne Danielsen er en av de tre driftsoperatører som betjener vannverket. Samtidig drifter de indre Averøy vannverk. Vannkvaliteten sjekkes ute på forskjellige punkter jevnlig, der Kystlaboratoriet i byen sjekker tilstanden. Et basseng der det filtrerede vannet blir lagret, blir overført til elva . Danielsen sier at der er det elvemusling, og de sjekker også der om dette fører til forandringer, eller om det de gjør der er rett. 
nord 4
Overvåkningen av vannverk og rensesystem er avanserte ting. På årsbasis leverer Nordre Averøy Vannverkrundt  550 000 tonn vann  av meget god kvalitet. For tiden er det lite forbruk, da det nesten ikke er tapping ute i nettet for å unngå frysing. Akkurat her ble det pumpet 78 kubikkmeter i timen ut til høydebassengene.
nord 5
Her driftsoperatørene for det flotte vannbehandlingsanlegget for Nordre Averøy. Det dekker omtrent området fra Steinsvika i øst til Sørvika i vest og områdene nordover Bruhagen/ Bremsnes og utover til Sveggesundet. Fra venstre Ivar Petter Ødegård, Hogne Danielsen og Kjell Ove Sundsøy.