1. februar tiltrådte Charles Williamsen formelt som leder for Nordic Light. Første oppdrag var åpning av fotoutstilling under Operafestukene i Nordic Lights eget hus, House of Photography. Utstillingen kom til på et initiativ fra operasjef Line Lønning Andresen. Hun kunne fortelle at to av solistene i operaforestillingen Flaggermusen, Trond Gudevold og Jan Erik Fillan, er dyktige fotografer, og en utstilling med dem i tilknytning til Operafestukene kunne være en god ide. Dette ble godt mottatt hos i Nordic Light og i løpet av en uke stablet de på beina en utstilling rundt et operatema.
cw 1

 I anledning Operafestukene stiller Nordic Light ut bilder tatt av Trond Gudevold, Jan Erik Fillan, Ken A. Jenssen og Bjørn Hansen på House of Photography. Galleriet ligger i det gamle Sibas-bygget og har åpent hverdager fra 10 til 14. (Foto: Odd Inge Teige)

 

– Det bør være et mål at Nordic Light har fotoutstillinger under operafestukene og forslaget fra operasjefen var noe alle vi i Nordic Light tente på.
Til tross for det korte varselet greide den dyktige staben og frivillige i Nordic Light å presentere en flott utstilling, fortalte Charles Williamsen under åpningen på søndag.

For få god bredde på utstillingen ble Ken A. Jenssen og Bjørn Hansen invitert med i fotoutstillingen. De har i mange år fulgt Operaen i Kristiansund og fotografert blant annet under Operafestukene.

cw 2


 Medvirkende fotografer er stående fra venstre, Trond Gudevold, Jan Erik Fillan, Bjørn Hansen, Ken A. Jenssen sammen med ny leder i Nordic Light, Charles Williamsen. (Foto: Odd Inge Teige)

Til utstillingen har de lokale fotografene bidratt med bilder fra årets oppsetning av Flaggermusen og «Der det er kjærlighet er det sjalusi». Trond Gudevold har bidratt med portretter, blant annet av dirigent Kjell Seim. Jan Erik Fillan har vært i Kristiansund i en årrekke og har fotografert Kristiansunds bymiljø. I tillegg til dette er det utstilt bilder av Kristiansund Sinfonietta som er det profesjonelle orkesteret til Operaen i Kristiansund. Disse ble tatt under en Nordic Light-workshop for et par år tilbake. Fotoutstillingen vil henge i Nordic Lights, House of Photography i hele februar. Åpningstid er 10 til 14 alle hverdager.
cw 3
"Sjefen sjøl" for Nordic Light, Charles Williamsen styrte med servering da vi var innom en tur lørdag.