- Utstillingen består av tre moduler, forklarer Per Roger Bekken. Den første er "Dysfori/Eufori", som er min egen historie som lymfekreft pasient. De andre prosjektene er "Bak masken - Mari", historien til en dame med spiseforstyrrelser/selvskading og "Bak masken - Marita", som er historien til en dame som mistet sin sønn i forbindelse med fødsel.

Per Roger fikk sommeren 2012 påvist lymfekreft med spredning i overkroppen. Han har gjennomgått en tøff behandling med både cellegift og stråling. Han er i dag symptomfri, men skal fortsette å gå til kontroll i 5 år til.
nle 1


Februar 2013 åpnet han sin første utstilling, der han viste bilder som speilet noen av de mentale
belastningene man gjennomgår som kreftpasient.
- Jeg er hobbyfotograf og hadde lenge drømt om å gjøre en utstilling. Nå hadde jeg endelig et tema å jobbe med! forteller en entusiastisk og positiv Per Roger Bekken.
Utstillingen ble meget godt mottatt og har så lang blitt vist syv steder rundt om i landet. Et par av bildene er også kjøpt inn av Hedmark Fylkeskommune og henger nå på nye Nord-Østerdal videregående skole.
Etter åpningen av den første utstillingen ble Per Roger kontaktet av noen som spurte om ikke han også kunne gjøre deres historie. Dette resulterte i de to historiene om Mari og Marita, som begge har vært gjennom store psykiske belastninger. Alle de tre historiene utgjør til sammen den utstillingen som åpner 1. mars kl. 14:00 i House of Photography i Kristiansund. Per Roger vil åpne utstillingen med et foredrag, det blir musikalsk innslag og bobler i glasset. Velkommen!