Riktig mange møtte fram i auditoriet i Braatthallen torsdag kveld for høre om verdensrommet og hemmeligheter der. Alltid engasjerte Knut Jørgen Ødegaard og kona Anne Mette Sannes som var like engasjert kunne fortelle mye om utenjordiske kloder og muligheter for liv ute i rommet. Det kan godt hende; det finnes i dag tusener av planeter rundt slik sol som vår som kan ha temperatur som på jorden, og som kan være beboelige med liv på. Problemet er avstanden. Det vil ta Nasa sin romferge 60.000 år å reise til nærmeste sol (stjerne) som ligger 4,8 lysår unna jorden. Forsamlingen fikk høre om store rombaserte teleskoper som siste tid har oppdaget flere  hundre planeter som kan ha temperatur som vi har. Framtiden, d.v.s om 200 år var reiser med overlevelse for store grupper ute i rommet som tok 40 år. 

 

 

Rundt 150 var møtt fram .Foredraget startet klokken 20.
felb 2
Stor interesse og spørsmål om saker og ting etter foredraget. Her var det mulig å ta en ekte meteoritt fra verdensommet funnet i Norge. Noen hadde med merkelige steiner som de fikk avgjort om det var jordisk gods eller kanskje meteoritt.
ast 1

Tom Felberg  (t.v) hadde samlet meteorittstøv fra gatene rundt Allanengen skole som han gav til astronomi-paret. Det regner til stadig ned slikt. De er så små at ingen merker det, men de er magnetiske og kan samles opp med magnet med plastpose rundt. I midten en tydelig overrasket Knut Jørgen Ødegaard og Anne Mette Sannes.
ritt

Meteorittstøvet er små. Disse er helt runde og er kommet ned fra himmelen etter at meteoritter er brent opp i atmosfæren. Merk størrelsen sammenlignet med 1 cm på plata. Funnet i gatene ved Allanengen skole . ( Foto: Tom Felberg)