Eide kommune ligger sentralt til mellom Kristiansund og Molde. Selv om det heter Eide på Nordmøre, er nok Molde det nærmeste bysentrum i våre dager. Kommunen har 3400 innbygger, derav rundt 1350 i sentrum. Her finnes norges elite innen steinindustri, og den er stor. Faktisk levertes det store mengder stein herfra under oppbyggingen av jugendbyen Ålesund etter brannen der i 1904. 
eid 1

Fra Eide mot Sandnestindene i vest .
eid 2

Her er desidert Nissan og Ford-land der Auto 8-8 råder grunnen med sitt store moderne anlegg.
eid 3
En titt ned i det aller mest moderne, elektromotoren på Nissan Leaf inne i hallen hos Auto 8-8- 110 hk synkronmotor vekselstrøm. 0 utslipp og 0 forbruk av fossilt brensel. 
eid 4

Hus i sentrum med yttervegger av glattpolert marmor (?). Det hadde blitt litt av en sluttregning for hvermannsen.
eid 5

Møllerop-huset i Eide er fraflyttet og i dårlig forfatning. Sikkert fra 1800 tallet. Om det har noe med Møllerop i Kristiansund er ukjent. Det står også en låve her sammen med dette huset. En leser skriver til oss: Slakter Fredrik Møllerop og senere hans sønn eide Mølleroptunet fra 1920-1979. Så da er det samme folket som i Kristiansund. Det var et veldig flott hus men Eide kommune har dessverre latt det forfalle.
eid 6

Bygningene til gamle Eide Auto står fortsatt. Etter det vi får vite er det planer om å sanere vekk disse. Murbygget til venstre brukes av teknisk etat i eide som lager.( Foto: Jan Arild Nerland)
eid 7
Utsikt fra området ved kirka mot fjorden og Averøya.
eid 8

Kirka og kirkegården ligger rett opp for sentrum og er en langkirke fra 1871.
eid 9
Strandsonen er totalt nedbygd av bedrifter avforskjellig slag, mest steinindustri. Eide er viden kjent for å levere produkter av dette slaget.