Mange hurtige småbåter fra den svenske marinen var lørdag innom Kristiansund for å fylle bensin. Som seg hør og bør fant de tankbåten med en gang på Devoldholmen. Regner med at svensken har full oversikt hva og hvor ting er på nabolandets kyster. Sånne er det bare i militære kretser. Båtene kom over til Bergen på lastebiler på snødekte fjell til vårvær på Vestlandet. De startet i Bergen kl.08 i morges, og ankom Kristiansund kl.16. Det blir overnatting her i byen på mannskapene, men først skulle de etter anbefalinger spise på Bryggekanten Brasseri ved havna.
ra 3 b
En av båtene kommer inn Sørsundet lørdag ved 16 tiden. Denne har innenbordsmotor.Moderfartøyet er underveis nordover, men er langt nede på Vestlandet. Svenskene er her med flere båter, og de skal til Ramsund Orlogsstasjon i nærheten av Harstad i Troms. ( Foto: Håkon Bloch)
ra 2
Her ved bunkersbåten som har kortautomat på Devoldholmen. Det er to påhengere hver på 300 HK på denne båten.(Foto: Håkon Bloch)
ra 1
Her kom flere båter til etter hvert for å fylle drivstoff. De har ualminnelig fint vær å kjøre i nordover. Båtene tilhører den 1. Ubåtflotille i den svenske marinen. De er på vei til en øvelse som heter " Cold Response" i Troms. ( Foto: Håkon Bloch)
'gje mil
Flotillen er forlagt ved Gjestepongtongen i natt, og det vil bli vakt her så lenge de er i Kristiansund.(Foto: Håkon Bloch)

 

Kulturkalender fra KSU.NO

For større kalender og arrangementskategorier - trykk her