Spanjolen som ligger i Kristiansund for tiden med seilbåt er en hardhaus. Han reiser rundt  alene  på verdenshavene i en liten seiler med det han trenger for å overleve. Han har vært på en  mengde store reiser, og er velkjent fra spansk TV. Han har vært champion i både fotball og i tennis i sin karriere.  Hvor han hadde vært eller skulle nå var vanskelig å få vite, men det kom fram i løpet av fredag kveld at han skulle rundt Nordkapp. Det var spansk som var språket der i gården. Som Columbus.
70 a
Båten ved gjestebrygga i Kristiansund. Båten har ikke tradisjonell hovedmast , men en annen anordning som kanskje virker bedre og er sikrere i forhold til skader. Mrk. is-avviseren i baugen. Jesus Leiro Lopes Suso ( 70)  fra Spania har laget mange reportasjefilmer til TV .( Foto: Håkon Bloch)
70 b

Her var det nødvendigste for å drifte en slik båt alene til havs. Hvis en slik båt er tett og flyter skal det mye til at noe går galt. Jesus Leiro Lopes viser fram den lille plassen han har .( Foto: Håkon Bloch)
70 c
Han var vant til å bli hundset med av de voldomme sjøene ute på åpne havet, og viste at han hadde full kontroll. Her henger han etter føttene fra oppunder dekk. ( Foto: Håkon Bloch)
70 d
På Sandblost på kaia fant han hjelp til noe teknisk i seileren. (Foto: Håkon Bloch)
70 e
Skipper Jesus Leiro Lopez ser etter det spanske flagget som været hadde fart ille med under seilasen. ( Foto: Håkon Bloch)
70 f
Bok han har skrevet om sine turer på verdenshavene og kart over reiseruter. Norgesturen er sikkert ny, for den er ikke inntegnet i disse kartene. ( Foto: Håkon Bloch)