Styret i Norsk Skipsfartshistorisk Selskap Nordmøre (NSSN) inviterte i går  en ”Ihuga dugnadspersoner innen foreningen” til en hyggelig sosial kveld i lokalene i Loennechengården. Med dugnad her menes alt fra vaffelsteiking, dokumentasjon, bibliotekarbeid, foto og mye annet innen administrasjon av selskapets avdeling på Nordmøre. det er stor interesse for skip og skipsfart her i byen, og i sin tid var Kristiansund og Nordmøre stor innen dette feltet.
cdj 1
Fra tirsdag kveld der de som har stått på for NSSN er klar for en trivelig sosial aften. ( Foto: Per Nesje)
cdj 3
Under samlingen fortalte Håkon Bloch litt om den spanske seileren som var innom Kristiansund i forrige uke på sin ferd mot Nordkapp. han har seilt alene på verdenshavene mange ganger, og er velkjent i Spania. ( Foto: Per Nesje)
toa
Thor Olav Olsen holdt også noen velrettede ord om stoda og arbeidet i foreningen.( Foto: Per Nesje)
cdj 2

  Anne-Lise Tømmervåg og Håkon Bloch (t.v)  fikk foreningens krus  med motiv og eget navn som oppmerksomhet for sin innsats  av leder Jørgen Strand. (Foto fra Per Nesje)
cdj 6
I løpet av kvelden fikk de inviterte bryne seg på et gammelt bilde med en tremastret skute. Bildet var fra Vågekaia en god stund etter at dampmaskinene hadde gjort seg gjeldende, men skuta her forble fremmed. Bildet fantes i vårt arkiv, men utgiver er ukjent. Oppløsningen er for liten til å se hva som stod på hekken av seilskipet også. Med tid og stunder kommer vel dette for en dag. Om det er skipperen som kommer i mot fotografen er ikke kjent, men et veldig typisk antekk er det.