Monteringen av fundamentene til gangveien rundt holmen der infobygget på Edhusøy på Atlanterhavsveien er godt i gang, og dette blir ganske så spetakulært og enestående. Eldhusøya stoppunkt heter prosjektet.
hs 1
Gangveiens fundamenter er laget av syrefast stål, og veien vil gå i meget bratte partier enkelte steder.Det brukes lift for å komme til oppe i hamrene. 
hs 2
Anders Krogstadholm i Trondheim Stål A/S er prosjektleder for det meget spesielle gangveiprosjektet. 50 tonn syrefast stål kommer til å bli brukt, og fabrikkeringen foregår i firmaets anlegg i trønderhovedstaden. Krogstadholm mener at det som er satt i verk her ute i havsholmene må være en arkitekts drøm. 540 meter blir denne gangveien pluss 100 m betongvei ved bygget,
hs 3
Oppe i hamrene holdt Morten Stavsøyen (t.v) og Ruben Lyng fra Trondheim Stål med å montere og sveise sammen fundamentene. De har flott vær, men da de kom her første gangen var det et spetakkel av vind og regn. 
hs 6
100 meter lenger ut holdt to kompiser også  på med sveising av sammen rammeverk.
hs 4
Fra lufta ser nordlige del av denne gangveien slik ut.
hs 5
I svingen midt på bildet vil veien passere så bratt terreng og nærmest gå over sjøen. Selve gangbanen vil bli at et grovt komposittmateriale, og dette er det et kinesisk firma som produserer. Til juli skal hele prosjektet være ferdig. Det er Brd. Røsand fra Averøy som er hovedentrepenør. Kontraktsum er 45 millioner kroner.