På Politistasjonen i Kristiansund har de satt i stand en liten museumskrok med gjenstander som er tatt vare på. Politiet har en lang histore som alt annet her i byen, så det gamle kan her samles på ett sted i nåværende stasjon her i byen. Politiet har de siste 60-70 årene hatt tilhold i Festiviteten, Tinghuset på Kongens Plass og nå altså i bygget fra rundt 1988 ved Sørsundet.
bp 1
Her litt fra museumskroken på Kristiansund Politistasjon med litt uniformer og annet. Døra til høyre er trolig fra arrestlokalene i Fastiviteten fra den tiden stasjonen var der. Bildet i midten er det Brunsvika net som har skaffet. Det er Hans Eriksen ved Marja i 1962, en Taunus kassebil FK 1250. ( Foto: Leif Einar Bergem-Ohr)
bp 2
Bilde fra 1942 fra Festiviteten der taket etter brannen i 1940 er reparert. Her holdt politiet til fra før krigen til Tinghuset ble ferdig på Kongens Plass rundt 1970. Arrestlokalene ble kalt " Billettluka" på folkemunne.  Videre var Kafe Kristiansund her samt Nasjonal Samling (NS) sine kontorer under krigen. Tyskerne hadde også kino her og viste Wochenschau ( ukeavis) og propaganda til soldatene i byen. ( Foto: Kurt Monsen)