På Bud er museet i den store Riddersalen ved Ergan kystfort nyåpnet. Museet går over to etasjer, der øverste tar for seg det gamle kystsamfunnet i fiskeværet med innslag av fisket og ting som ble brukt i forbindelse med dette. I underetasjen er marinarkeologi og funn fra havområdet rundt Bud/ Hustadvika presentert. Endelig har Vitenskapsselskapet kommet med gjenstander fra dypvannsvraket som ble gravd ut på 170 m dyp i forbindelse med utbyggingen av Orme Lange rørledningen. 
bid 1
Her fra øverste etasje i de flotte lokalene. Gamle motorer er satt opp her sammen med diverse ting om fiskeri og inventar slik det var i husene på Bud på 1600 tallet. Bud var " byen i Romsdal" til tømmereksporten begynte, og da Molde ble mer sentral. (Foto: Bjørn Ove Angvik)
bid 2
Konservator på Romsdalsmuseet, Jarle Sanden kåserte litt rundt ytre Romsdal, og sier det er Romsdalsmuseet som er teknisk ansvarlig for samlingene her ute. Toril Røsand var også en tur her ved åpningen. Hun har også arbeidet i museumsbransjen.
bid 3
Her fra marinarkeologiavdelingen og funn fra varket ved Stoplene og det ukjente store vraket funnet 2003 der utgravninger ble foretatt med roboter på 170 m dyp. Skipet har etter gjenstandene å bedømme forlist rundt 1800. Intet er  funnet skrevet om dette. Skipsklokka er kommet til Bud, og på den står det 1745. Det er et mysterium at ingen har funnet noe i registere tross nitid leting.(Foto: Bjørn Ove Angvik)
bid 4
Store undervannsbilder av fisk, undervannsvegetasjon og vrak på kysten her pryder veggene. Fotograf er stort sett Nils Aukan fra Kristiansund.
bid 5
Det er nok sant at folk fant en gris med livbelte på Hustadvika etter et eller annet forlis siden det er kommet i museale former her. Til høyre livbelte fra skipet " Rokta" som havarerte under stor dramatikk i april på Gallerskjærene vest for fiskeværet i 1938. Flere omkom, deriblandt redningsmenn. Det var første gangen Norsk rikskringkasting sendte direkte på radio under en større tildragelse her i landet. 
bid 8
Selvsagt er Ormen Lange -ledningen og installasjoner modellert og satt opp mellom underetasjen og øvre plan.